Шоколадова торта

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 03.02.2017
Шоколадова торта
Шоколадова торта
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
за блата:
5 яйца
1 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
3 с. л. олио

за крема:
200 г краве масло
200 г пудра захар
100 г шоколад
50 г какао
100 мл течна сметана
2 жълтъка

за сиропа:
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. Прибавят се брашното, бакпулверът, ванилията и олиото. Сместа се прехвърля в подходящ съд и се пече, до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2
Мекото масло се разбива с пудрата захар до пухкав крем. Сметаната се смесва с какаото и шоколада и сместа се вари, докато се сгъсти. Охлажда се и се добавя към маслото. Прибавят се и жълтъците.
3
Водата се загрява и в нея се сипва захарта. Вари се до разтопяване на захарта.
4
Охладеният блат се разрязва хоризонтално на 2 части. Едната част се поставя в подходяща форма за торта, сиропира се и се намазва с крем. Отгоре се слага вторият блат, който също се сиропира и се намазва с крем. По желание тортата може да се поръси с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: