Шоколадова торта

Страхотен вкус
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.06.2016
Шоколадова торта
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
за блатовете:
5 яйца
7 с. л. захар
2 с. л. какао
2 с. л. брашно
2 ч. л. бакпулвер
200 г смлени лешници

за крема:
200 г краве масло (меко)
200 г шоколад
5 с. л. течен шоколад
14 малки вафлички с лешников крем


Начин на приготвяне:
1
Започваме с най-важния елемент от тортата - лешниците. Аз имах сурови, които леко натроших и запекох на сух тиган, докато започнат да ухаят прекрасно. След това ги накълцах в чопър на много ситно.
2
Разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес, като последователно добавяме брашното, какаото, бакпулвера и лешниците (като отделяме малко, за украсата).
3
Разпределяме сместа в 2 намазнени и застлани с хартия за печене тавички с диаметър от около 20 см и печем блатовете около половин час (или до готовност) в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Оставяме блатовете да се охладят и се заемаме с приготвянето на крема. Разтопяваме шоколада на водна баня. Разбиваме маслото и постепенно (лъжица по лъжица) прибавяме към него леко охладения шоколад (за да не разтопи маслото). След това добавяме и начупените вафлички. Разбъркваме ги добре с крема и после лъжица по лъжица добавяме и течния шоколад.
5
След като кремът е готов, преминаваме към сглобяване на тортата. За целта разрязваме блатовете наполовина, по хоризонтал. Започваме да редуваме блат, крем, блат, крем и така до изчерпване на продуктите. Накрая намазваме тортата с крем отгоре и отстрани. Докато маслото още не е стегнало, може да поръсите стените на тортата със смлени лешници.
6
Приберете тортата в хладилника, за да стегне, като имате предвид, че кремът е на маслена основа, което означава, че ще трябва да оставите тортата за няколко минути на стайна температура, преди да я сервирате, за да може да се отпусне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: