Маслото, захарта и ванилията разбиваме на пяна, добавяме яйцата и солта. Поръсваме брашното, какаото и бакплувера върху сместа и заедно с млякото ги разбъркваме. Изсипваме сместа в предварително намазана форма и я слагаме в студена фурна на най-ниското ниво на скарата. Печем на 180 градуса (на фазова печка е 2 или 3 степен/забравих :) )за около 1 час.
Изстиналия блат разрязваме надве, долната му част намазваме с мармалада. Обелваме бананите и 1/4 отделяме за украса, останалите намачкваме на по-големи парчета.
Разбиваме течната смета и добавяме ванилията и малко захар до получаването на твърда пяна. Прибявяме намачканите банани. Долната част на блата намазваме с 1/2 от банановата пяна, слагаме отгоре блата, а остатъка от пяната намазваме отгоре, заглаждаме я и я оставяме в хладилника за 2 часа.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...