Водата за крокана се загрява със захарта до температура 121 градуса. (За да се определи температурата, с решетъчна лъжица се загребва от сиропа и когато се духне през нея, трябва да се образуват балончета.)
Белтъкът се разбива леко с нес кафе и какао и сместа се добавя в захарния сироп. Първите 15 секунди не се бърка, след това се бърка 30 секунди, като се загрява. Сипва се върху хартия за печене, оставя се да изстине, след което се смила.
Смленият крокан се поръсва на фин пласт върху намазнена с олио лентичка от хартия за печене (4 на 7 см) и се пече 6-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това лентичката се поставя в чаша, така че да приеме вълнообразна форма. Когато изстине, кроканът се отделя от хартията.
Жълтъците за муса се разбиват със захарта и в тях се налива леко загрятото прясно мляко.
Сместа се загрява до 80 градуса. Температурата се определя, като с дървена лъжица се взима малко мляко и щом се духне в нея, трябва да се оформи розичка; или ако върху лъжицата се прокара линия с пръст, млякото трябва да остане разделено.
Готовата топла млечна смес се разделя в две купи. В едната се начупва белият шоколад, а в другата – черният. Бърка се, за да се разтопят шоколадите.
Желатинът се изсипва в 40 мл студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня и се разпределя по равно в двете купи с шоколад. Отгоре се сипва и разбитата сметана и се разбърква.
В подходящи форми, които предварително са намазнени с олио, първо се налива белият мус, оставя се леко да стегне в хладилник, след което се слага кафявият мус и също се оставя да стегне.
Захарта за бадемите се сипва в тенджера и се карамелизира, докато започнат да се образуват конци. Бадемите се набождат на клечки за зъби и се овалват в карамела, така че от всеки да се проточи карамелен "конец".
Прясното мляко за соса се налива в тенджера, сипва се захарта, загрява се и се бърка, докато се сгъсти. Подходяща чиния се декорира със соса, карамелизираните бадеми и крокана, мусът се обръща върху основата на крокана и се сервира.