Шоколадов терин с череши

Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2005
Шоколадов терин с череши
 
Необходими продукти:
300 мл течна сметана
300-350 г череши
150 г шоколад
80 г масло
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
3 с. л. какао
1-2 с. л. коняк (бренди)


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов терин с череши
Черешите се обезкостяват и се нарязват наситно (или се смилат).
2
Шоколадов терин с череши 2
Шоколадът и половината масло се разтoпяват на водна баня.
3
Шоколадов терин с череши 3
Жълтъците се разбиват със захарта и останалото масло. След 3-4 минути се ароматизира с коняк, добавят се какаото и охладеният шоколад.
4
Шоколадов терин с череши 4
Белтъците се разбиват с 2-3 с. л. захар. Към разбитата сметана се добавят шоколадовата смес и разбитите белтъци, като се редуват. Изсипват се черешите.
5
Шоколадов терин с череши 5
Сместа се разпределя в намазнена и покрита с домакинско фолио форма за кекс (22 см). Охлажда се 2-3 часа във фризер, след това се оставя за още 5-6 часа в хладилник. Готовият десерт се нарязва на тънки филийки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: