Шоколадов терин

Богат и наситен шоколадов вкус, подходящ за специални поводи
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 20.02.2020
Шоколадов терин
Шоколадов терин
 
Необходими продукти:
300 г шоколад (2 черни и 1 млечен)
115 г краве масло
160 мл сладкарска сметана
4 яйца
70 г захар
1 щипка сол
ядки или пресни плодове за декорация


Начин на приготвяне:
1
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Дърпат се от огъня и докато купата е още на водна баня се прибавя захарта. Бърка се, докато захарта се разтвори. Купата се премахва от водната баня.
2
Прибавят се сметаната и солта. След това едно по едно се добавят яйцата и се разбърква добре до хомогенна смес.
3
Изсипва се във форма за терин с размери около 17х9 см (капацитет 1 литър).След това се слага в по-голяма тава (както се пече крем карамел) и се налива топла вода.
Пече се на 160 градуса 30 минути.
4
Изважда се от фурната и се изчаква да се охлади на стайна температура. След това се прибира в хладилник за минимум 2 часа.

Съвет:
Добре да се извади от хладилника 20 минути преди сервиране.

Съвет:
Преди сервиране е добре да се извади от хладилника 20 мин по-рано.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: