Шоколадов тарт

Лесен и изкусителен домашен сладкиш
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (400 г)
200 г черен шоколад
150 г течен шоколад
100 г краве масло
80 г пудра захар
50 мл крем ликьор
3 жълтъка
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов тарт
Бутертестото се разточва и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см. Покрива се с пергаментова хартия, върху която се поръсва морска сол, за да не се деформира тестото по време на печене.
2
Шоколадов тарт 2
Пече се 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Солта и хартията се отстраняват.
3
Шоколадов тарт 3
Тестото се охлажда и се намазва с течния шоколад.
4
Шоколадов тарт 4
Черният шоколад и маслото се разтопяват. Добавят се пудрата захар, ликьорът и жълтъците.
5
Шоколадов тарт 5
Сместа се изсипва върху основата.
6
Шоколадов тарт 6
Сладкишът се пече около 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.
7
Шоколадов тарт 7
Сервира се охладен, поръсен с какао.




Съвет: С останалото тесто може да направите солени пръчици, крутони или сладки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2017
Много го харесаха вкъщи :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
Аз добавих към черния шоколад портокалова кора и тарта стана още по-вкъсен. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: