Шоколадов сладкиш

Източник: Gergana Tsvetanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 26.10.2016
Шоколадов сладкиш
Шоколадов сладкиш
 
Необходими продукти:
6 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
3 с. л. какао

за сиропа:
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
3 с. л. какао
1/3 пакетче краве масло

за заливката:
1 шоколад (90 г)
3-4 с. л. олио

за украсата:
бял шоколад


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко.
2
Добавя се брашното, пресято с какаото и бакпулвера.
3
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тава за печене.
4
Блатът се пече 30 минути на 180 градуса.
5
В тенджерка се смесват захарта, водата, маслото и какаото. Изстиналият сладкиш се залива с охладения сироп.
6
Шоколадът и олиото се разтопяват на водна баня и сладкишът се залива с получената смес. Украсява се с разтопен бял шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: