Шоколадов сладкиш с червено цвекло

С плътен шоколадов вкус
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 20.10.2015
Шоколадов сладкиш с червено цвекло
Шоколадов сладкиш с червено цвекло
Шоколадов сладкиш с червено цвекло
Шоколадов сладкиш с червено цвекло
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
2-3 с. л. какао
1 пакетче бакпулвер
250 г червено цвекло
100 г тъмен шоколад (70-75% какао)
2 ванилии
100 г течен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Червеното цвекло се сварява, отцежда се от водата и се оставя да се охлади, след което се пасира.
2
Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади.
3
Яйцата се разбиват със захарта, до получаването на пухкав крем.
4
Добавя се олиото и се разбърква добре.
5
Брашното, бакпулверът и ванилията се смесват в отделен съд, след което се пресяват заедно.
6
Сухата смес се прибавя малко по малко към яйчената, като се бърка непрекъснато.
7
Към тази смес се прибавят пасираното червено цвекло и разтопеният шоколад и се разбърква внимателно с шпатула.
8
Форма с подвижно дъно (с диаметър 24 см) се застила с хартия за печене, а стените й се намазняват.


9
Сместа се изсипва във формата и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност.
10
Изпеченият сладкиш се изважда от фурната и се оставя да се охлади, след което се намазва с течния шоколад, леко размекнат на водна баня.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: