Шоколадов пудинг с пеканови орехи

Източник: Диана Петкова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.02.2012
Шоколадов пудинг с пеканови орехи
 
Необходими продукти:
50 г масло и допълнително за тавичката
какао на прах за поръсване
150 г шоколад (поне 50 % какао), натрошен на блокчета
1 разбито яйце
2 с. л. брашно
2 с. л. пеканови орехи, печени и много ситно нарязани
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пудинг с пеканови орехи

Загрейте фурната на 220 градуса (200 с обдухване). намаслете два отделни съда за пудинг ( с обем на около 200 мл) и ги поръсете обилно с какао на прах. В купа разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова фурна и ги объркайте до гладка смес. Постепенно добавете яйцето, а след това сложете брашното,ядките, захарта и щипка сол. Разбийте внимателно като имате предвид, че сместа трябва да остане течна.


2
Шоколадов пудинг с пеканови орехи

Пресипете сместа в двете дорми. ( На този етап може да я оставите в хладилника за ден.) Запечете за 15 мин (или за 18 мин, ако е охладена( , обърнете пудингите в чинии и ги поднесете със сладолед. Сладкишитетрябва да са изпечени отвън и течни отвътре.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: