Шоколадов пудинг с „френски керемиди“

Неустоимо сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакетче премиум пудинг белгийски шоколад (51 г)
500 мл прясно мляко
100 г сладко от бели череши
50 г захар
1/4 ч. л. сух джинджифил

за „керемидите“:
80 г брашно
70 г краве масло (със стайна температура)
60 г пудра захар
1 белтък
2 с. л. мед

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“
Около 400 мл от млякото за пудинга се загряват със сухия джинджифил, след което съдът се дърпа от огъня.
2
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 2
Пудингът се разбърква с останалото мляко и захарта. Налива се към горещото мляко и съдът отново се слага на огъня.
3
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 3
Готви се, докато сместа се сгъсти – около 3–4 минути.
4
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 4
Докато е още гореща, се изсипва в стъклени чаши и се оставя да се охлади.
5
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 5
От картон се оформя шаблон за бисквитите, като се изрязват два кръга.
6
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 6
Маслото за бисквитите се разбърква със захарта и меда. При постоянно разбъркване се добавят белтъкът и брашното.
7
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 7
С шпатула се взима от сместа и внимателно се разнася върху картона, поставен върху силиконов килим в тава.
8
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 8
Шаблонът се отстранява, а оформените тънки кръгли сладки се пекат за около 5 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Не трябва да стават златистокафяви.
9
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 9
Докато са още топли, се поставят върху дръжка на бъркалка, за да изстинат в желаната форма.
10
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 10
Кремът се поднася, гарниран с черешите и бисквитените „керемидки“.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2017
Изпълнението на керемидите определено ме впечатли!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: