Шоколадов мус с ябълки

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 25.02.2014
Шоколадов мус с ябълки
 
Необходими продукти:
100 мл сметана
200 г натурален шоколад
5 белтъка
4 с. л. кристална захар
2 средно големи ябълки
100 г пудра захар
15 г краве масло (1 с. л.)
4 с. л. ром или бренди (за фламбиране)


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус с ябълки
В тенджера се наливат 100 мл сметана и се добавят 200 г натурален шоколад. Бърка се на бавен огън, докато се получи крем.
2
Шоколадов мус с ябълки 2
Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на малки кубчета.
В тиган се разтопява маслото, поръсват се 4 с. л. захар и се приготвя карамел.
3
Шоколадов мус с ябълки 3
След като захарта се карамелизира леко, се слагат и ябълките. Изчаква се да омекнат, след което се фламбирамт и се оттеглят от котлона.
4
Шоколадов мус с ябълки 4
В суха купа се разбиват белтъците на по-висока степен. Добавят се 100 г пудра захар и се разбива на по-ниската степен на миксера, докато се получи гъста пяна и твърд сняг.
Охладената шоколадово-сметанова смес се добавя към белтъците.
5
Шоколадов мус с ябълки 5
Разбърква се внимателно с помощта на силиконова шпатула. Добавят се и ябълките.
6
Шоколадов мус с ябълки 6
При сервиране може да настържете малко портокалова кора.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: