Шоколадов мус "Афродита"

Гости: Ива Дойчинова и Богдана Трифонова
Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2008
Шоколадов мус
 
Необходими продукти:
170 г натурален шоколад
2 с. л. сварено кафе
2 яйца
1/2 ч. ч. сладкарска сметана
1 ванилия
1 с. л. портокалов ликьор
2 с. л. пудра захар
100 г ягоди
портокалови кори за украса


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус
Шоколадът се разтопява на водна баня.
2
Шоколадов мус
Добавя се кафето и се разбърква.
3
Шоколадов мус
Жълтъците се отделят от белтъците и се смесват с изстиналия шоколад.
4
Шоколадов мус
Сипват се сметаната и ванилията.
5
Шоколадов мус
Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар и се прибавят към шоколадовата смес.
6
Шоколадов мус
Овкусява се с ликьора.
7
Шоколадов мус
Ягодите се нарязват на филии и се подреждат на дъното на коктейлни чаши.
8
Шоколадов мус
Отгоре се сипва шоколадов мус и десертът се оставя за кратко в хладилник.
9
Шоколадов мус
Сервира се украсен с портокалови кори.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: