Шоколадов мус

Изключително нежен крем с млечен шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г млечен шоколад Своге
150 мл сметана 35 %
20 г масло
3 яйца
50 г захар

За украса:
250 г пресни малини


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Оставят се леко да се охладят.
2
Шоколадов мус  2
Сметаната се разбива с миксер и се добавя към шоколада. Разбърква се.
3
Шоколадов мус  3
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Жълтъците се разбиват с миксер, докато се превърнат в гъст, течен крем и се разбъркват в шоколадовата смес.
4
Шоколадов мус  4
Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг и се прибавят към шоколадовата смес, като се разбъркват внимателно с бъркалка.
5
Шоколадов мус  5
Мусът се разпределя в чаши и се прибира в хладилник за 2 часа.
6
Шоколадов мус  6
Преди сервиране се украсява с малини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: