Шоколадов крем с орехови целувки

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Шоколадов крем с орехови целувки
 
Необходими продукти:
200 г натурален шоколад
50 г захар
2-3 с. л. течен шоколад с лешници
75 г захар
25 мл вода
2 белтъка
3 белтъка (60 г )
80 г пудра захар
80 г орехи
1 1/2 с. л. захар
4 жълтъка
400 мл готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов крем с орехови целувки
Орехите се поръсват с малко пудра захар и се смилат на фин прах. Сипват се в подходяща купа и се смесват с останала пудра захар.
2
Шоколадов крем с орехови целувки 2
Белтъците за целувките се разбиват с миксер на високи обороти. Щом станат на пяна, се прибавя кристалната захар. Разбива се на по-ниски обороти до получаване на гъст сняг. Смесва се с орехите и пудрата захар.
3
Шоколадов крем с орехови целувки 3
Водата и захарта за сиропа се смесват и се варят няколко минути, до сгъстяване.
4
Шоколадов крем с орехови целувки 4
Белтъците за сиропа се разбиват, докато станат на мек сняг. На тънка струя се налива горещият захарен сироп и се разбива, докато сместа се охлади. Сипва се при смесените орехи и белтъци и се разбърква добре.
5
Шоколадов крем с орехови целувки 5
Върху покрита с хартия за печене тава се оформят целувки. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. Изваждат се и внимателно се отделят от хартията.
6
Шоколадов крем с орехови целувки 6
Сметаната за крема се загрява, без да кипва. Сваля се от котлона, прибавят се нарязаният надребно натурален шоколад и течният шоколад с лешници и се бърка, докато се разтопят.
7
Шоколадов крем с орехови целувки 7
Жълтъците се разбъркват със захарта за крема. На тънка струйка се сипва горещата шоколадова смес, като се бърка.
8
Шоколадов крем с орехови целувки 8
Кремът се сипва в малка тенджера, връща се на котлона и се бърка на умерен огън, без да кипва, докато се уплътни.
9
Шоколадов крем с орехови целувки 9
В чаша за ирландско кафе се слага целувка и се покрива с охладения крем. Отново се слагат целувка и крем. Преди сервиране десертът се гарнира с разбита на сняг сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: