Шоколадов кейк

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г шоколадов кувертюр
200 г краве масло (със стайна температура)
250 г белени бадеми
150 г захар
6 яйца
1 с. л. коняк
1 щипка сол
брашно за поръсване
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк
Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади леко.
2
Шоколадов кейк 2
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
3
Шоколадов кейк 3
Бадемите се смилат.
4
Шоколадов кейк 4
Маслото се разбива много добре, сипва се захарта и отново се разбива.
5
Шоколадов кейк 5
Един по един се добавят жълтъците, като се разбива непрекъснато.
6
Шоколадов кейк 6
Прибавят се шоколадът, конякът и бадемите. Разбърква се.
7
Шоколадов кейк 7
Белтъците и солта се разбиват на сняг. Добавят се малко по малко към останалите продукти.
8
Шоколадов кейк 8
Форма за кейк с подвижно дъно с диаметър 26 см се покрива с хартия за печене. Намазва се с масло и се поръсва с брашно. Кейковото тесто се сипва във формата.
9
Шоколадов кейк 9
Пече се 1 час в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, като се проверява с клечка.
10
Шоколадов кейк 10
Готовият кейк се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2016
Топи се в устата! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2016
Въпреки, че използвам същата фурна, пекох сладкиша 45 минути на същата температура,, както е посочена.
3.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2016
Направих го вместо със смлени бадеми, с бадемово брашно. Стана страхотен!
2.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Вкусен и много приятен десерт.Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: