Шоколадов кейк в портокал

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Шоколадов кейк в портокал
 
Необходими продукти:
6 портокала
125 г краве масло
200 г пудра захар
4 яйца
100 г шоколад
1 ч. ч. прясно мляко
320 г брашно
1 пакетче бакпулвер
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Маслото се оставя да се размекне и се смесва със захарта. Разбива се с миксер до побеляване, като по време на бъркането се добавят един по един жълтъците.
2
След това се разбърква с лъжица и се слагат настърганият на едро ренде шоколад, брашното и бакпулверът. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци и се бърка леко до получаване на еднородна смес.
3
Портокалите се издълбават внимателно, увиват се във фолио и се пълнят с приготвената смес до средата. Пекат се в умерено загрята фурна до готовност и по желание се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: