Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез”

Приятно изненадващ вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2012
Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез”
 
Необходими продукти:
5 яйца
300 г захар
50 г брашно
300 г черен шоколад (52% какао)
200 г краве масло
15 г сух джинджифил
1 ч. л. канела

за лютия „Англез”:
5 жълтъка
80 г захар
400 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
1 щипка лют пипер


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез”

Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.


2
Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез” 2

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Овкусяват се с канелата и джинджифила.


3
Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез” 3

Шоколадът се смесва с разбитите яйца и се добавя брашното, като се пресява. Разбърква се внимателно с шпатула.


4
Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез” 4

Сместа се сипва в кръгла форма за кейк, покрита с хартия за печене. Кейкът се  пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 20–25 минути. Преди да се нареже, се оставя да се охлади.


5
Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез” 5

Жълтъците за соса се смесват с останалите продукти и се слагат в касерола на бавен огън. Бърка се постоянно, до сгъстяване. Оставя се да се охлади.


6
Шоколадов кейк с джинджифил и лют „Англез” 6

Кейкът се сервира загрят в микровълнова печка, заедно с изстуденият сос.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2015
На мен ми хареса! вкусен е толкова, колкото изглежда. Сложих по-малко захар и шоколад със 74 % какао.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Сладкишът стана чудесен!За моите представи е ужасно сладък и бих го направила с шоколад 70 %.Затова за заливка направих сос от сини сливи с коняк!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: