Шоколадов кекс с кестени

Вкусен и лесен, и то без грам брашно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г черен шоколад
6 яйца
120 г краве масло (на стайна температура)
160 г пудра захар
500 г кестени
1 есенция ром
краве масло за намазване
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кекс с кестени
Кестените се цепват с малко ножче на кръст в горната част.
2
Шоколадов кекс с кестени  2
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, като периодично се разбъркват.
3
Шоколадов кекс с кестени  3
Белят се, докато са още топли.
4
Шоколадов кекс с кестени  4
След това се смилат в блендер.
5
Шоколадов кекс с кестени  5
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват добре и към тях се налива разтопеният и леко охладен шоколад.
6
Шоколадов кекс с кестени  6
Маслото и 100 г от захарта се разбиват, докато побелеят.
7
Шоколадов кекс с кестени  7
Смесват се с жълтъците, разбива се много добре, прибавят се кестените и есенцията ром.
8
Шоколадов кекс с кестени  8
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и внимателно се разбъркват с кестеновата смес.
9
Шоколадов кекс с кестени  9
Форма за кекс с дупка в средата (диаметър 23 см) се маже с масло и се поръсва с брашно.
10
Шоколадов кекс с кестени  10
Сместа се изсипва в нея и се заравнява.
11
Шоколадов кекс с кестени  11
Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, като се проверява с дървено шишче или клечка за зъби.
12
Шоколадов кекс с кестени  12
Изважда се от фурната, охлажда се 10 минути и се обръща върху решетка, за да не се овлажни.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2016
прекрасна рецепта! най-добре е да престои и да не се яде веднага
4.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2015
Ок, направих го като блат за торта и го покрих със синя сметана :) Стана вкусно :)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2015
Много е вкусен, не изглежда добре затова няма да слагам снимка :). Ще го пробвам със сметана :)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Малко прекалих с омазняването и обрашняването на формата :-Ď, сега изтива на решетката, но цялата кухня мирише на горещ шоколад!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Получи се пръхкав и много елегантен десерт - страхотен е. А блондито от \"Сезони в кухнята\" е фантазия.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: