Шоколадов флан в два цвята

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2010
Шоколадов флан в два цвята
 
Необходими продукти:
30 г брашно
40 г филирани бадеми
35 г захар
20 мл портокалов сок
30 г краве масло
30 мл сладкарска сметана
10 мл „Бейлис“
20 г захар
20 мл шоколадов топинг
60 мл прясно мляко
1 яйце
20 г шокопрах (или прах за топъл шоколад)
30 мл прясно мляко
30 мл сладкарска сметана
1 яйце
15 г захар
шоколадов топинг за украса


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов флан в два цвята
Продуктите за двете бази се смесват, разбъркват се и се поставят във форма, покрита с фолио пластик. Пекат се на водна баня около 2 часа на температура 95–98 градуса. (При печенето двете бази се отделят, те са с различен цвят и консистенция.)
2
Шоколадов флан в два цвята 2
От разбитата сметана и бейлисът се приготвя крем. Брашното, бадемите, захарта, портокаловият сок и маслото за бисквитата се смесват. Полученото тесто се разточва върху хартия за печене и се пече около 9 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
 

3
Шоколадов флан в два цвята 3
Захарта за сферата се карамелизира и шоколадовият топинг се сферифицира в нея.
4
Шоколадов флан в два цвята 4
Сметановият крем се разпределя в подходяща чиния, отстрани се капва шоколадов топинг, отгоре се подрежда нарязаният на правоъгълници флан. Гарнира се с бисквитата и карамелената сфера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: