Шоколадов фъч

Парчета шоколадово блаженство с хрупкави лешници, аромат на канела и щипка сол – за баланс на вкуса
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
480 г тъмен шоколад „Своге“ (с 65% какао)
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
100 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
1–2 щипки сол на люспи
10 г бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. канела
80 г печени лешници


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов фъч
Шоколадът се накълцва.
2
Шоколадов фъч 2
Разтопява се на водна баня.
3
Шоколадов фъч 3
В подходящ съд на много слаб огън и при непрекъснато бъркане се загрява кондензираното мляко заедно със солта, ваниловата захар и канелата.
4
Шоколадов фъч 4
Отстранява се от котлона и се смесва с разтопения шоколад.
5
Шоколадов фъч 5
Прибавя се мекото масло и се бърка, докато и то се разтопи.
6
Шоколадов фъч 6
Сместа се прехвърля в квадратна форма, намазана с масло.
7
Шоколадов фъч 7
Заравнява се.
8
Шоколадов фъч 8
Поръсват се накълцаните лешници.
9
Шоколадов фъч 9
Леко се натискат с ръце, така че да потънат в сместа.
10
Шоколадов фъч 10
Десертът се прибира в хладилник, за да стегне добре, след което се нарязва на квадрати и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2018
Катя, не сме пробвали и няма как да сме сигурни в крайния резултат, но вероятно ще се получи и с бял шоколад.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2018
Здравейте, ако заместим тъмния шоколад с бял какво трябва да е количеството?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: