Шоколадов чийзкейк в чаша

Лесно и семпло шоколадово изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г шоколадови бисквити
40 г краве масло
500 г сирене „Маскарпоне“
250 г течен шоколад
300 мл животинска сметана
1 ванилия
2 с. л. пудра захар
50 г черен шоколад

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов чийзкейк в чаша
Бисквитите се смилат в блендер, смесват се с разтопеното масло и отново се смилат. Бисквитената смес се разпределя на дъното на стъклени чаши, като се притиска добре.
2
Шоколадов чийзкейк в чаша 2
Маскарпонето се разбива за кратко с телена бъркалка, прибавят се течният шоколад и ванилията, и отново се разбива за кратко.
3
Шоколадов чийзкейк в чаша 3
Животинската сметана се разбива много добре с пудрата захар.
4
Шоколадов чийзкейк в чаша 4
Половината количество се смесва с шоколадовия крем и се разбърква добре.
5
Шоколадов чийзкейк в чаша 5
Кремът се разпределя в чашите върху бисквитената основа и се оставя в хладилник за 2 часа.
6
Шоколадов чийзкейк в чаша 6
Черният шоколад се разтопява и от него върху пергаментова хартия, с помощта на лъжици се оформят запетайки, които се оставят да се охладят добре.
7
Шоколадов чийзкейк в чаша 7
Готовият чийзкейк се гарнира с останалата разбита сметана и шоколадовата декорация.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2023
Много вкусно коремче.
9.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2018
Много приятно и леко!
8.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2016
Крема стана много вкусен, за основа използвах бисквитки Орео, а отгоре сложих малко мармалад, който май дойде много сладък, но въпреки това чашите се изпразниха бързо.
7.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2016
каква животинска сметана ползвате
6.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Шоколадовата декорация я замених с шоколадови стърготини. Кремчето е много приятно, изяде се веднага :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: