Шоко фондю по швейцарски

Гост: Жоро Владимиров
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2007
Шоко фондю по швейцарски
 
Необходими продукти:
400 г натурален шоколад
5-6 с. л. кондензирано мляко
2 с. л. сладко от френско грозде
2 с. л. коняк
1 с. л. филирани бадеми
1 ч. л. настъргана портокалова кора


Начин на приготвяне:
1
Шоко фондю по швейцарски
Шоколадът се начупва в съда за фондю.
2
Шоко фондю по швейцарски 2
Налива се кондензираното мляко.
3
Шоко фондю по швейцарски 3
Загрява се на тих огън и се бърка, докато шоколадът се разтопи.
4
Шоко фондю по швейцарски 4
След това се прибавя сладкото от френско грозде...
5
Шоко фондю по швейцарски 5
Сипват се филираните бадеми...
6
Шоко фондю по швейцарски 6
Налива се конякът...
7
Шоко фондю по швейцарски 7
Накрая се добавя настърганата портокалова кора и продължава да се бърка на слаб огън.
8
Шоко фондю по швейцарски 8
Фондюто може да се поднесе с хлебни хапки или с обелени и нарязни на парчета плодове (ябълки, банани).
9
Шоко фондю по швейцарски 9
Консумира се, като парче хляб или плод се набожда на вилица и се потапя във фондюто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: