Шницел с тиквено семе и тъмна бира

Австрийска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Шницел с тиквено семе и тъмна бира
 
Необходими продукти:
1 кг свински бут
100 г белени тиквени семки
150 мл тъмна бира
2 яйца
2 ч. ч. галета
1 ч. л. самардала
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. риган
2-3 щипки бял пипер
черен пипер и сол на вкус
кората на 1 лимон
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Шницел с тиквено семе и тъмна бира
Месото се нарязва на пържоли с дебелина 1 пръст. Поръсват се със сол и черен пипер, поставят се между два листа фолио и се изтъняват с помощта на чукче.
2
Шницел с тиквено семе и тъмна бира 2
Тиквените семки се поръсват със самардалата, чесъна на прах, ригана, червения и белия пипер. Смилат се в блендер и се смесват с галетата.
3
Шницел с тиквено семе и тъмна бира 3
Яйцата се разбиват леко с тел, налива се бирата и се разбърква. Добавя се настърганата лимонова кора.
4
Шницел с тиквено семе и тъмна бира 4
Пържолите се потопяват в сместа от яйца и бира, овалват се в ядките и галетата и се оставят да отлежат в хладилник 10-15 минути.
5
Шницел с тиквено семе и тъмна бира 5
Пържат се в сгорещено олио (1 пръст) по 5-8 минути от всяка страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: