Шницел от пиле със салца

Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2010
Шницел от пиле със салца
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
1 ч. л. горчица
1 с. л. соев сос
1 с. л. мед
2 с. л. брашно
2 яйца
3 с. л. галета
олио за паниране
150 г чери доматчета
50 г червен лук
100 г царевица
3 стръка магданоз
сокът от 1 лайм
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филето се разрязва с нож или се начуква.
2
Горчицата, соевият сос и медът се смесват в купа. Филето се овкусява с тях и се овалва последователно в брашното, разбитото яйце и галетата. Пържи се и се поставя върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнината.
3
Доматчетата за салцата се нарязват на четвъртинки, а лукът – наситно. Смесват се и към тях се добавят царевицата, сокът от лайм и наситненият магданоз. Подправя се със сол и пипер. Всичко се разбърква добре.
4
В подходяща чиния се поставя метален пръстен и салцата се оформя с него. Отстрани се поставя нарязаното на медальони месо.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
Много вкусно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Любимото ми ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: