Шкембе по индиански

Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2005
Шкембе по индиански
 
Необходими продукти:
500 г шкембе
200-300 г зеле
200 г ряпа
2 свински крачета
4 картофа
1/2 лимон
1/2 с. л. сол
200 г царевица от консерва
4 кисели краставички
2 скилидки чесън
2 червени чушки
2 домата
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка лют червен пипер
2-3 с. л. олио
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Шкембе по индиански
Шкембето се измива добре и се натрива с лимон. Поставя се в тенджера под налягане заедно с добре почистените свински крачета и след като налягането се вдигне, се вари 1 – 1 1/2 часа.
2
Шкембе по индиански 2
Сварените крачета и шкембе се изваждат, бульонът се запазва. След като се охладят, крачетата се обезкостяват, а месото им и шкембето се нарязват надребно.
3
Шкембе по индиански 3
Лукът, чесънът и чушките се нарязват наедро, доматите се обелват и се нарязват на малки парчета, краставичките се наситняват.
4
Шкембе по индиански 4
Олиото се загрява и в него за 2-3 минути се запържват лукът, чесънът и чушките. След това се добавят наситнените домати, поръсва се с двата вида червен пипер, изсипва се царевицата и се ароматизира с дафинов лист, риган и кимион.
5
Шкембе по индиански 5
Запръжката се загрява 1-2 минути на слаб котлон, след което се добавят нарязаните наситно краставички.
6
Шкембе по индиански 6

Картофите се нарязват наедро и се поставят в бульона. Посолява се, добавя се нарязаните наедро ряпа и зеле, тенджерата се затваря и щом се вдигне налягането, се вари 10 минути. След това се прибавя нарязаното месо.


7
Шкембе по индиански 7
Гювечета се пълнят до средата с готовата супа, отгоре се сипва от запръжката и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: