Шкембе чорба

Бърза, лесна и много вкусна
Източник: Десислава
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 15.01.2018
Шкембе чорба
 
Необходими продукти:
500 г сварено шкембе
1 кубче телешки бульон
1/2 пакетче краве масло
1 с. л. червен пипер
250 мл прясно мляко
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
В тенджера наливаме 1 л вода. Слагаме шкембето и оставяме да заври.
2
Добавяме телешкият бульон и щом се разтвори, дърпаме тенджерата от огъня.
3
В друг съд разтопяваме маслото. Добавяме червеният пипер и съвсем леко го запържваме (за 1-2 секунди). Наливаме топлото мляко и разбъркваме добре.
4
Сипваме при шкембето и връщаме на котлона за 2-3 минути, докато заври. Посоляваме на вкус. Подправяме с чесън с оцет и по желание - с черен пипер и с лют червен пипер.



Съвет:
Чорбата се сервира топла.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: