Шкембе чорба по охридски

Манастир "Св. Наум"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2006
Шкембе чорба по охридски
 
Необходими продукти:
1 кг сварено шкембе
1 1/2 л вода
2 с. л. вегета
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
магданоз за поръсване
4 скилидки чесън
1/2 ч. ч. олио
5 с. л. брашно
1 с. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Шкембе чорба по охридски
В тенджера се наливат 1 1/2 л вода и се кипва. Слага се свареното шкембе, подправя се с вегета, черен пипер и сол и се разбърква.
2
Шкембе чорба по охридски 2
Олиото се нагорещява в тиган, сипва се брашното и се запържва, като се бърка. Когато получи златист цвят, се добавя настърганият на ситно ренде чесън. Накрая се слага горчицата и отново се разбърква.
3
Шкембе чорба по охридски 3
Запръжката се сипва в тенджерата при шкембето. Разбърква се и се сервира, като всяка порция се поръсва обилно с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: