Шишчета със свинско месо

Мариновани и запечени на тиган
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински врат

за маринатата:
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. кимион
1 ч. л. смлян кориандър
1/4 ч. л. индийско орехче
1/3 ч. ч. олио
3 с. л. коняк
морска сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шишчета със свинско месо

Месото се нарязва на равни кубчета.

 


2
Шишчета със свинско месо 2

Всички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбъркват.

 


3
Шишчета със свинско месо 3

Маринатата се излива в месото, разбърква се с ръце и се маринова за поне 30 минути, а най-добре 2 часа.

 


4
Шишчета със свинско месо 4

После месото се нанизва на шишчета и се пече на грил тиган.

 


 


Съвет: От тези продукти излизат 18 шишчета, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2019
Страхотни шишчета с много вкусна марината!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Шишчета с пюре
5.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Пробвах рецептата и станаха крехки и сочни.Изпекох ги на фурна .
4.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2014
ето една идея за днес!
3.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Защото киселината която се съдържа в зеленото киви катализира окрехкотяването на месото \"сготвяйки\" го без температурна обработка. Затова в някои рецепти за марината присъстват лимонов или друг цитрусов сок, балсамов оцет, кисело мляко и т.н.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: