Шишчета с мариновано сирене

Симпатично безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г саламурено сирене (овче или краве)
250 г чери домати (различни цветове)
6 зелени люти чушки
2 скилидки чесън
1 тъмнозелена тиквичка
1 жълта тиквичка
300 мл зехтин (+ за намазване)
1 ч. л. риган
сол на вкус

за соса:
200 г кисело мляко
20 мл зехтин
1 скилидка чесън
1/2 връзка босилек
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шишчета с мариновано сирене
Сиренето се реже на кубчета.
2
Шишчета с мариновано сирене 2
Зехтинът, риганът, солта и стритият на паста чесън се разбъркват в буркан.
3
Шишчета с мариновано сирене 3
Сиренето се слага в мазнината и се оставя да се маринова за една нощ (но не в хладилник, за да не замръзне зехтинът).
4
Шишчета с мариновано сирене 4
Тиквичките се оформят на ленти с белачка.
5
Шишчета с мариновано сирене 5
Чушките се режат на дебели шайби.
6
Шишчета с мариновано сирене 6
Лентите от тиквички се поставят в купа, поливат се с част от зехтина, в който се е мариновало сиренето, и се посоляват.
7
Шишчета с мариновано сирене 7
Кубчетата мариновано сирене се увиват с част от тиквичките и се нанизват на дървени шишове, заедно с чери доматчетата, останалите тиквички (навити на рулца без сирене) и шайбите чушки.
8
Шишчета с мариновано сирене 8
Пекат се върху загрята чугунена плоча, намазана със зехтин. По желание се посоляват.
9
Шишчета с мариновано сирене 9
Киселото мляко за соса се разбърква със стрития на паста чесън, наситнения босилек, лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
10
Шишчета с мариновано сирене 10
Готовите шишчета се сервират със соса.


Съвет: Може да поднесете шишчетата със запечени плоски хлебчета, т.нар. гръцки питки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: