Шишчета с фъстъчена коричка (Суя кебап)

Популярно огнено ястие от гореща Нигерия
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пилешко филе
250 г пангасиус (охладен)
250 г телешки дроб
300 г печени белени фъстъци
50 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
1 с. л. сушен лук
1 щипка чили на прах
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Шишчета с фъстъчена коричка (Суя кебап)
Фъстъците се наситняват.
2
Шишчета с фъстъчена коричка (Суя кебап) 2
Смесват се с нарязания наситно чесън, сушения лук, червения пипер, чилито, обеления и настърган джинджифил.
3
Шишчета с фъстъчена коричка (Суя кебап) 3
Пилешкото, черният дроб и рибата се режат на дълги ленти. Месото се нанизва на шишове, които се намазват с малко олио.
4
Шишчета с фъстъчена коричка (Суя кебап) 4
Овалват се в ароматната смес.
5
Шишчета с фъстъчена коричка (Суя кебап) 5
В две тави се слагат намазани с олио решетки, върху които се подреждат шишовете и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: