Шишчета по овчарски

Гост: Здравко Башев
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1 глава лук
1 домат
1 люта чушка
4 филии бял хляб
4-5 бр. туршия от дивак (земна ябълка)
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка джоджен
2-3 стръка зелен лук


Начин на приготвяне:
1
Шишчета по овчарски
Пилешкото месо се нарязва на парченца и се поставя в купа. Лукът, магданозът, чушката и джодженът се нарязват наситно и се добавят в съда с месото. Разбърква се добре и се оставя да престои 2 часа.
2
Шишчета по овчарски 2
След това парчетата месо се нанизват на шишчета и се изпичат на скара.
3
Шишчета по овчарски 3
Приготвя се гарнитура, като земната ябълка се настъргва на ситно ренде и се смесва с нарязаните наситно кромид лук и джоджен.
4
Шишчета по овчарски 4

Сервира се, като под гарнитурата се поставят филии хляб, на които се забождат изпечените пилешки шишчета. Върховете на шишчетата се събират и се съединяват с парче домат.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: