Шишчета от шаран

Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2005
Шишчета от шаран
 
Необходими продукти:
2 - 2 1/2 кг шаран
10 чери домата
1-2 зелени чушки
1 глава лук
10 стръка магданоз
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 глава лук
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/4 ч. л. гранулиран чесън
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шишчета от шаран
Шаранът се почиства от люспите и се филетира.
2
Шишчета от шаран 2
Киселото мляко се смесва с нарязаните наситно лук и магданоз, добавят се подправките, разбърква се. Рибните филета се поливат с маринатата и се оставят да отлежат 12 часа.
3
Шишчета от шаран 3
Маринованите филета се нарязват на по-малки парчета и се нанизват на шишове, като се редуват с чери домати, парчета прясна чушка и лук.
4
Шишчета от шаран 4
Готовите шишчета се нареждат върху решетка, която е поставена върху тава. В тавата се налива малко вода и се поставя в предварително загрята на горно печене на 200 градуса фурна. Шишчетата се пекат, като на 10-тата минута се обръщат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: