Шишчета от октопод

Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2009
Шишчета от октопод
 
Необходими продукти:
пипалата на 1 сварен октопод
3 глави лук
4 скилидки чесън
1 сварен картоф
4-5 стръка пресен магданоз
6-7 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Шишчета от октопод
Пипалата на сварения октопод се нарязват на парчета, които се нанизват по три на шишче. Чесънът се запържва до зачервяване с 1-2 с. л. зехтин.
2
Шишчета от октопод 2
Зачервеният чесън се поръсва с червен пипер.
3
Шишчета от октопод 3
Пасира се заедно със сварения картоф, солта и 1 ч. ч. топла вода.
4
Шишчета от октопод 4
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в 5-6 с. л. зехтин на слаб огън около 12 минути.
5
Шишчета от октопод 5
Овкусява се с нарязания магданоз.
6
Шишчета от октопод 6
Задушеният лук се разпределя в порционна чиния като канапе за шишчетата от октопод.
7
Шишчета от октопод 7
Ястието се поднася полято с чесновия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: