Шипков мармалад

Изпитана рецепта
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 23.10.2023
Шипков мармалад
Шипков мармалад
Шипков мармалад
Шипков мармалад
 
Необходими продукти:
1 кг шипки
1 ч.ч. захар
1 ч.л. лимонена киселина


Начин на приготвяне:
1
Шипките се измиват в няколко води и се оставят във вода за два–три часа. После се налива нова вода и се варят на умерен огън до омекване. По време на варенето се долива чаша вода.
2
Дърпат се от котлона, и когато малко поизстинат, се намачкват с прибора за картофи. И така, в купа и голяма цедка се слага по черпак и се мачкат допълнително с лъжицата.
3
От това количество трябва да излезе 1,5 л шипково пюре. Добавя се една чаена чаша захар. Отново все вари на среден огън при непрекъснато бъркане. Сгъстява се бавно, но усилието си струва.
4
Мармаладаът е готов, когато започне да оставя следа на дъното на тенджерата. Тук е моментът да се добави 1 чаена лъжичка (от май- малките) лимонена киселина. Бърка се с киселината още две минути и се сваля от котлона. Пълни се в бурканчета, затварят се и се обръщат с капачката надолу.

Съвет:
Става вкусно, не се колебайте да го приготвите!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: