Шилешко кебап в патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2003
Шилешко кебап в патладжан
 
Необходими продукти:
250 г шилешко месо
4 патладжана
1 домат
1 голяма глава кромид лук
4 с. л. олио
50 мл ябълкова ракия
5–6 стръка магданоз
2 зърна бахар
1 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шилешко кебап в патладжан
Патладжаните се разрязват на две по дължина и вътрешността се издълбава така, че да се получи лодка. Осоляват се и се оставят върху наклонена плоскост, за да се отцедят от горчивия сок.
2
Шилешко кебап в патладжан 2
Лукът се реже наситно и се запържва в сгорещената мазнина за около минута. Прибавя се накълцаното на малки кубчета месо и се разбърква. Овкусява се с подправките и ракията и се похлупва. Задушава се на тих огън, докато течността от месото се изпари (около 30 минути).
3
Шилешко кебап в патладжан 3
Силата на котлона се увеличава и към месото се прибавят ситно накълцаната и отцедена от горчивия сок вътрешност на патладжана и настърганият домат. Пържи се, докато остане на мазнина.
4
Шилешко кебап в патладжан 4
Отцедените лодки от патладжана се изплакват с вода. Пълнят се с готовата плънка, притискат се, за да се запечатат, и се поръсват обилно с накълцания магданоз и галетата.
5
Шилешко кебап в патладжан 5
Лодките се подреждат в намаслена тавичка, в която се налива около 1 пръст вода. Ястието се пече 30-40 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: