Шилешко къри

Индийска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2008
Шилешко къри
 
Необходими продукти:
1 кг шилешко месо с кост
3 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
1 домат
2-3 с. л. олио
1 с. л. пресен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
черен пипер и сол на вкус
5-6 зърна кардамон
2 зърна карамфил
1 канелена кора (1/2 ч. л смляна)
1 с. л. олио
1 ч. л. зърна кориандър
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Шилешко къри
В нагрятото олио се запържват кардамонът, карамфилът, канелената кора, кориандърът и кимионът, след което се смилат в машинка за мелене на кафе.
2
Шилешко къри 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в олио.
3
Шилешко къри 3
Овкусяват се с нарязания наситно джинджифил.
4
Шилешко къри 4
Морковите и доматите се нарязват на кубчета и се слагат при лука и чесъна. Поръсва се със сол и се разбърква.
5
Шилешко къри 5
Месото се нарязва на дребни парчета и се запържва в нагорещено олио.
6
Шилешко къри 6
Подправя се с черен пипер и сол и се задушава за 10 минути под капак.
7
Шилешко къри 7
Прибавя се гарам масалата.
8
Шилешко къри 8
Задушава се 1-2 минути и се добавят зеленчуците. Сипва се вряла вода на нивото на продуктите и се оставя да ври 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: