Шилешко грил кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2003
Шилешко грил кебап
 
Необходими продукти:
2 с. л. олио
1/2 в. ч. бяло сухо вино
сок от 1 лимон
2 скилидки чесън
4–5 листа мента
6–8 листа джоджен
1 щипка сух розмарин
600–700 г шилешко месо (плешка)
200–300 г печурки
2 домата
2 чушки
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Шилешко грил кебап
Съставките за маринатата се смесват в купа и хубаво се разбъркват.
2
Шилешко грил кебап 2
Месото се почиства от лойта, нарязва се на фини лентички и се маринова. От печурките се отстраняват пънчетата и също се мариноват, като е желателно мариноването да продължи поне 1/2 час.
3
Шилешко грил кебап 3
Чушките и лукът се почистват и се режат на квадратчета, подходящи за намушкване върху шишче. Доматите се почистват от семето и също се режат на подходящи за нанизване ивички, като се редуват парчетата мариновано месо със зеленчуците според предпочитанията.
4
Шилешко грил кебап 4
Готовите шишчета се подреждат върху скара, която се слага върху тава с вода. Пекат се на фурна при температура 220 градуса около 10 минути, след което се обръщат и се пекат още 10 минути. Ако шишчетата за печене са дървени, желателно е преди употреба да се накиснат за 10 минути в студена вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: