Шарлота с плодове и бял шоколадов мус

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 12.07.2018
Шарлота с плодове и бял шоколадов мус
Шарлота с плодове и бял шоколадов мус
Шарлота с плодове и бял шоколадов мус
 
Необходими продукти:
меки бишкоти

за баварския крем с праскови:
310 мл сметана
125 мл прясно мляко
175 г пюре от праскови
140 г захар
14 г желатин
14 г желатин
3 жълтъка
1 есенция ром

за муса от бял шоколад:
360 г бял шоколад
30 г капки черен шоколад
3 г желатин
310 мл сметана
125 мл прясно мляко

за захарният сироп:
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. вода

за украса:
карамелизирани фъстъци
пресни малини


Начин на приготвяне:
1
Бишкотите се подреждат по дъното на форма за торта, с отделящо се дъно. След това се подреждат по стените, така че бишкотите да се подават над формата около 1 см. Ако трябва бишкотите се подрязват, за да бъдат на една височина.
2
В касерола се сипват захарта и водата. Вари се докато захарта се разтопи. С четка се намазват бишкотите със сиропа.
3
Крема се приготвя като жълтъците се разбиват с половината захар. Другата половина се прибавя към млякото и се загряват, докато захарта се разтопи. След това на тънка струйка се прибавя към жълтъците. Сместа се връща на котлона и се вари на умерена температура, докато се сгъсти. Желатина се накисва във вода, загрява се на водна баня и след това се сипва в крема. Разбърква се и се оставя да се охлади.
4
Прасковите се пюрират и се прибавят към охладения крем, заедно със есенцията ром. Сметаната се разбива и на части се прибавя към крема, като се разбърква вниматилно с шпатула.
5
Белият шоколад за муса се начупва на парченца и се разтопява на водна баня. Желатинът се накисва в прясното мляко и се оставя да набъбне. Прибавя се към разтопеният и все още топъл шоколад. Разбърква се добре. След като се охлади леко шоколадовата смес, но не се оставя да стегне, се прибавя разбитата сметана. Накрая се изсипват капките черен шоколад.
6
Върху бишкотите първо се излива баварския крем с праскови и след това белият шоколадов мус. Заравнява се повърхността и по края се посипва с карамелизирани фъстъци. Украсява се с пресни малини и тортата се прибира в хладилник за поне 5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2018
много добре звучи, ще се пробва!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: