Шарена зелева чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2004
Шарена зелева чорба
 
Необходими продукти:
300 г бяло зеле
150 г червено зеле
2 картофа
1 глава кромид
2 скилидки чесън
1 сурова наденица (200 г)
3-4 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Шарена зелева чорба
Лукът, картофите и чесънът се нарязват на едри парчета. Запържват се в тенджера с предварително загрято олио за 3-4 минути. Налива се 1/2 литър вода, посолява се, оставя се да заври, след което температурата се намалява. Оставя се да ври на тих огън около 20 минути.
2
Шарена зелева чорба 2
Зелето се нарязва на ивички и се намачква леко със сол.
3
Шарена зелева чорба 3
Сварените продуктите се пасират, към тях се прибавят зелето, червеният пипер и нарязаната на парченца наденица. Вари се 10-15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: