Шаран в тесто

Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2001
Шаран в тесто
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
2-3 щипки сол
1 шаран (около 1 кг)
2 глави лук
1 морков
1 стрък целина
1 ч. ч. орехи
3 с. л. олио
морска сол


Начин на приготвяне:
1
Шаран в тесто
Лукът, морковът и целината се нарязват наситно и се запържват. Разреждат се с малко вода и се задушават 4-5 минути.
2
Шаран в тесто 2
Към омекналите зеленчуци се прибавят орехите и 2-3 щипки сол, разбърква се.
3
Шаран в тесто 3
Шаранът се почиства от люспите и вътрешностите, пълни се с плънката и се зашива. Омесва се лепкаво тесто. Разточва се на не много тънка кора и се поръсва с 2-3 щипки морска сол. Шаранът се увива в тестената кора.
4
Шаран в тесто 4
Поставя се в намазана с олио тава и се пече 50-60 минути в средно загрята фурна при температура 160-170 градуса
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: