Шаран с подлучен гъбен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг шаран
1 ч. ч. кисело мляко
4-5 стръка магданоз
зехтин за намазняване
400 г домати
200 г печурки
2-3 стръка пресен чесън
4 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Шаран с подлучен гъбен сос
Шаранът се филетира, кожата се отстранява и филетата се нарязват на порционни парчета. Заливат се с разбитото с малко вода кисело мляко и се оставят да престоят така няколко часа, за да се отстрани миризмата.
2
Шаран с подлучен гъбен сос 2
След това филетата се изплакват, подсушават се, поръсват се със сол и се намазняват със зехтин. Пекат се на грил-тиган по около 5-8 минути от всяка страна.
3
Шаран с подлучен гъбен сос 3
Печурките се нарязват на филийки и се запържват на силен огън в предварително загретия зехтин. Щом се зачервят, се налива виното, изчаква се то да се изпари и се добавят обелените и нарязани надребно домати.
4
Шаран с подлучен гъбен сос 4
Сосът се посолява, разбърква се и се оставя да ври на слаб огън 3-4 минути. След това се прибавят нарязаните наситно стръкове пресен чесън и всичко къкри още 2-3 минути.
5
Шаран с подлучен гъбен сос 5
При сервиране рибните филета се поливат със соса и се поръсват с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Забравете щастливите физиономии от малкия екран на хора, които филетират шаран! Усмивките, които раздават, докато вадят с пинсети костиците. Действителността не е телевизия, особено ако ви е за първи път и няма кой да ви покаже „чалъмите“. Дрането на шаран се оказа ситуация, близка до екстремен сървайвър. И тъкмо, когато почнете да схващате как става … рибата ще свърши. Но, нека тези редове не ви спират да опитате тази рецепта – тя е страхотна! Забравих за всичките страдания, щом дегустирах полученият резултат с чаша бяло вино. Опитайте и вие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: