Шаран с гъби по китайски

Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2003
Шаран с гъби по китайски
 
Необходими продукти:
1 шаран (1,5-2 кг)
нишесте за паниране
олио за пържене
1 стрък праз
1 морков
100-150 г печурки
50 г гъби шийтаке
3-4 с. л. олио
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 ч. л. сух джинджифил
2-3 с. л. соев сос
1 с. л. оцет
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. нишесте


Начин на приготвяне:
1
Шаран с гъби по китайски
Шаранът се филетира и кожата се отстранява. Филетата се режат на малки парчета, посоляват се и се панират в нишестето. Пържат се в силно загрято олио до златисто.
2
Шаран с гъби по китайски 2
Гъбите шийтаке се накисват в студена вода за 30 минути, отцеждат се и заедно с печурките се режат наедро, а празът и морковът - на шайби.
3
Шаран с гъби по китайски 3
В сгорещеното олио при често разбъркване за 3-4 минути се запържват празът и морковът. Прибавят се гъбите и се пържи 2-3 минути. Овкусява се с подправките, натрошава се бульонът и се слага оцетът. Разбърква се добре, поръсва се с нишестето и се добавят 2-3 с. л. вода. Бърка се още 2-3 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2021
Много вкусно ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: