Шаран чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2002
Шаран чорба
 
Необходими продукти:
1 шаран (1 1/2 кг)
200 г стерилизирани домати
2 червени чушки
2 глави лук
1 дафинов лист
5-6 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
1-2 люти чушки по желание
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Шаран чорба
Шаранът се почиства от люспите и вътрешностите. Слага се в тенджера и се залива с 2 л студена вода. Посолява се и се вари 20 минути на тих огън заедно с зарязаните наедро глава лук и магданоз.
2
Шаран чорба 2
Сварената риба се почиства от костите. Бульонът се прецежда и запазва. Стъблата на магданоза се нарязват надребно, червените чушки – на кубчета.
3
Шаран чорба 3
В олиото за минута се запържва нарязаният надребно лук, поръсва се с червен пипер и брашно и се налива бульонът. Добавят се доматите, дафиновият лист, лютите чушки, нарязаните стъбла на магданоза, червените чушки. Вари се 15 минути, слага се рибното месо и варенето продължава още 5 минути. Накрая чорбата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: