Шакшука с наденички

Апетитно предложение за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 сурови наденици
650 мл пасирани домати (от бутилка)
6 яйца
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 люта чушка
1/2 връзка кориандър
80 мл зехтин
1 дафинов лист
1 ч. л. лют пушен пипер
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер на люспи
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шакшука с наденички
Надениците се запържват в сух тиган. Когато станат златисти, се изваждат и се режат на кръгчета.
2
Шакшука с наденички 2
В същия съд се сгорещява зехтинът. Лукът и сладките чушки се режат на ивички и се запържват в него до златисто.
3
Шакшука с наденички 3
Прибавят се чесънът и лютата чушка – нарязани на ситно. Когато зеленчуците поомекнат, се поръсват с двата вида червен пипер и кимиона.
4
Шакшука с наденички 4
Разбърква се и веднага се наливат доматите и 200 мл топла вода. Готви се около 15 минути. Овкусява се с дафинов лист, сол и черен пипер.
5
Шакшука с наденички 5
Надениците се слагат в соса. Накрая се чукват яйцата и се посоляват.
6
Шакшука с наденички 6
Ястието се пече около 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
7
Шакшука с наденички 7
Поднася се с накълцан кориандър и по желание – с препечен хляб.


Съвети:
Ако използвате тиган с термоустойчива дръжка, може да запечете ястието в него.
Друг вариант е, преди печене, да го прехвърлите в тава или да го приготвите в индивидуални съдове – например, гювечета.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2022
Стана страхотно:)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2020
Прекрасно ястие. Вчера си го сготвихме със съпруга микато единствено не сложихме лютия пипер и лютата чушка, но резултата беше феноменален :) Една рецепта която с удоволствие добавя към любими.
3.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
Малко провалихме с лютия пипер другия път по добре
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Започвам....
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2018
След малко сядаме на масата и да видим...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: