Шакшука

Яйца по арабски
Източник: pressyv
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.09.2015
Шакшука
 
Необходими продукти:
1 глава лук
5 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
1-2 червени чушки (печени и обелени)
3-4 домата
4 яйца
1 люта чушка
сол, черен пипер и кимион на вкус
кориандър или магданоз (за сервиране)


Начин на приготвяне:
1
В тиган се загрява зехтинът и в него се запържват ситно нарязаният лук и счуканият чесън.
2
Добавят се разреденото с 4 с. л. вода доматено пюре, нарязаните чушки, а след още няколко минути и обелените и нарязани на кубчета домати.
3
Слагат се лютата чушка и подправките на вкус и след още няколко минути се чукват яйцата.
4
Похлупва се с капак и когато яйцата се забулят, ястието е готово. Поднася се в тигана, поръсено с магданоз или кориандър.



Съвет:
Рецептата не е моя, а е адаптирана. Може да я променяте по ваш вкус, като добавите повече яйца, чушки или лук, както и да намалите количеството чесън и подправки.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2016
Много добре се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2015
Чудесна рецепта, макар и не традиционна в България!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2015
Шакшука е запазена марка на йеменските евреи в Израел и действително е много лесна за приготвяне, единствената ми забележка е , че те не слагат доматено пюре, само пресни зеленчуци!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
1.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2015
За първи път ги опитах в Израел. А после като ги приготвих прекалих с лютото :) Иначе вкусът е много приятен и са прекрасна бърза вечеря след забързаното ежедневие :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: