Шабленска рибена чорба

Гост: Митко Шкумбата
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2005
Шабленска рибена чорба
 
Необходими продукти:
3 кг езерна едра риба
1 глава лук
1 домат
5 жълтъка
3 с. л. кисело мляко
1 глава чесън
1/2 връзка девесил
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 с. л. лют черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Шабленска рибена чорба
Рибата се вари около 20 минути, след което се обезкостява и се оставя да изстине.
2
Шабленска рибена чорба 2
Доматът се настъргва на едро ренде и се слага в прецедения бульон на сварената супа. Прибавя се нарязаният лук.
3
Шабленска рибена чорба 3
Приготвя се застройката, като жълтъците се разбиват и смесват с киселото мляко. Наливат се 2 черпака от бульна и с получената смес се застройва супата.
4
Шабленска рибена чорба 4
Чесънът се обелва и пасира. Смесва се с останалите продукти за саламуриката, като девесилът се нарязва наситно. Супата се поднася, като рибата се сипва в дълбоки чинии, залива се със бульона и се овкусява със саламуриката.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: