Севиче от скариди

Латино вариант на японското суши
Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г почистени бланширани скариди (размер 26/30)
200 мл бира
1 глава червен лук
2 домата
50 г кетчуп
1/2 връзка пресен кориандър
сокът от 5 лайма
сокът от 1/2 портокал
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Севиче от скариди
Бирата се кипва.
2
Севиче от скариди 2
С нея се заливат скаридите, оставят се за 2–3 минути, отцеждат се и се охлаждат.
3
Севиче от скариди 3
Доматите се режат на много тънки шайби, а лукът - на полумесеци.
4
Севиче от скариди 4
Сокът от лайм се смесва със сока от портокал, кетчупа, зехтина, сол и черен пипер на вкус, доматите, накълцания кориандър и лука.
5
Севиче от скариди 5
Добавят се скаридите и се оставят да се мариноват за 2 часа.
6
Севиче от скариди 6
Поднасят се в чаша заедно с маринатата и по желание, украсени с листенца кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
С тъмна бира става по ароматно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: