Севиче от риба

Свежо и ароматно
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака (по 400 г)
1 червена люта чушка
1 кочан царевица
1 сладък картоф
3–4 стръка пресен кориандър
1–2 стръка пресен лук
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус

за мариноване:
1 скилидка чесън
1/2 люта чушка
1/4 глава червен лук
4 стръка пресен кориандър
сол на вкус
сокът от 2 лайма


Начин на приготвяне:
1
Севиче от риба
Сокът от лайм се смесва с нарязаните на ситно люта чушка, лук и кориандър, стрития на паста чесън и сол на вкус. Прибира се в хладилник.
2
Севиче от риба 2
Рибата се филетира, почиства се от костите, реже се на кубчета и също се прибира в хладилник.
3
Севиче от риба 3
Царевицата се маже със зехтин и се запича на грил тиган от всички страни. Зърната се отделят с нож.
4
Севиче от риба 4
Картофът се обелва и се сварява на пара. Охлажда се и се реже на шайби.
5
Севиче от риба 5
Червената люта чушка се наситнява, пресният лук се реже косо, а кориандърът се накъсва. Рибата се разбърква с маринатата и се оставя да престои 5–10 минути.
6
Севиче от риба 6
Поднася се върху шайби картофи, поръсена с царевица, люта чушка, пресен лук, кориандър, малко от маринатата и капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: