Северняшка чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2003
Северняшка чорба
 
Необходими продукти:
1 връзка дръжки от копър
1 ч. л. сол
1 жълтък
1 к. ч. кисело мляко
600–700 г картофи
50–100 г сирене
1 домат
1 зелена чушка
1 глава кромид лук
1–2 скилидки чесън
1 к. ч. олио
1 връзка дръжки от магданоз


Начин на приготвяне:
1
Северняшка чорба
Лукът и чушката се нарязват на дребни кубчета, заливат се със студена вода и заедно с накълцаните дръжки копър и магданоз се сваряват за 10 минути.
2
Северняшка чорба 2
Картофите се режат на едри кубчета, прибавят се към сварените вече лук и чушка и се вари още 15 минути.
3
Северняшка чорба 3
Доматът се настъргва, а чесънът се счуква в хаванче и се смесват в купичка.
4
Северняшка чорба 4
Сгорещява се олиото и след като запуши, се изсипва в купичката при доматите и чесъна. Разбърква се, похлупва се за 1/2 минута и запръжката се изсипва към врящия бульон, след което се вари още 5 минути.
5
Северняшка чорба 5
Жълтъкът се разбива заедно с киселото мляко. Врящата чорба се сваля от котлона и с черпак на тънка струйка и при непрекъснато бъркане част от нея се налива при застройката. Когато температурата на застройката се изравни с тази на чорбата, тя се връща отново в тенджерата на тънка струйка и при непрекъснато бъркане. В готовата чорба се начупва сирене и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: